Header Wandersüden

RadSüden und WanderSüden - de regio's voor uw fiets- en wandelvakanties

Charmante wijndorpen met uitzicht in het Heilbronnerland
Neckarsteig - Wandelen tussen burchten, barok en wijn

De regio's voor uw fiets- en wandelvakanties in Zuid-Duitsland - tussen Rothenburg ob der Tauber, Heidelberg en Stuttgart.

Hohenlohe

De regio Hohenlohe verwelkomt haar gasten met een veelzijdig landschap en traditionele lokale gewoonten en gebruiken. Een fietstocht biedt hiervoor een uitstekende gelegenheid. Fietsers kunnen kiezen uit een groot scala aan fietsroutes. Verschillende thematochten, dagtripjes of meerdaagse langeafstandsroutes voeren door de omgeving van Hohenlohe met al haar indrukwekkende steden en lieflijke dorpjes. Tijdens een verkenningstocht door de landbouw-, bosbouw- en wijnbouwgebieden komen zowel sportieve als recreatieve fietsers aan hun trekken. De plaatselijke gastronomie maakt dan ook dankbaar gebruik van de vele regionale producten; het resultaat is zeker het proeven waard. Daarnaast kunnen toeristen hun hart ophalen bij het uitgebreide regionale cultuuraanbod.
www.hohenlohe.de

HeilbronnerLand - Wijngebied rond Heilbronn:

In de rivierdalen van Neckar, Jagst en Kocher is het heerlijk fietsen door de natuurparken Stromberg-Heuchelberg en het Schwäbisch-Fränkischer Wald.  Het gebied staat bekend als Duitslands belangrijkste rode wijnregio – een paradijs voor sportievelingen, die een fietstocht graag combineren met cultuur, ontspanning en genieten. Immers, zo luidt het oude gezegde: ‘Waar wijn groeit, heerst ook levenslust’.

De regio HeilbronnerLand beschikt over meer dan 40 servicepunten voor fietsers, Bike- & Tour-gidsen met boekbare arrangementen, 25 lokale bewegwijzerde fietstochten en talrijke fietsactiviteiten. Het HeilbronnerLand is hiermee de ideale regio voor een fietstocht of complete fietsvakantie.
www.HeilbronnerLand.de

Hohenlohe en Schwäbisch Hall

De regio Schwäbisch Hall, ingebed in het Hohenloher landschap, is een streek met vele gezichten. Het is het land van de burchten, kloosters en kastelen en een uniek cultuurlandschap, maar ook van uitgestrekte velden en de rivierdalen van de Kocher, Jagst en Bühler. Zoals de bekende Duitse dichter Eduard Mörike het zo mooi verwoordde: “Hohenlohe is een bijzonder liefdevol vormgegeven stukje Duitsland.”

De regio Hohenlohe kan behalve via langeafstandsroutes zoals de Kocher-Jagst-Radweg ook worden ontdekt via zeven bewegbewijzerde kortere routes.

De oude rijksstad Schwäbisch Hall is een echte toeristische en culturele trekpleister, met zijn middeleeuwse flair, oude markt, nauwe steegjes met vakwerkhuizen, de St. Michaelkerk en het Würth museum. Ook de voormalige residentiesteden Langenburg en Kirchberg/Jagst, met de indrukwekkende renaissancekastelen van de vorsten van Hohenlohe, zijn zeker een bezoek waard. Onderweg kunnen fietsers ook overstappen op een ander vervoermiddel, zoals een fietsdraisine of een kano.  In Schwäbisch Hall zijn cultuurfans, lekkerbekken en natuurliefhebbers helemaal aan het juiste adres.
www.hs-tourismus.de

Beleef natuur en cultuur in het Odenwald

‘Actief op pad in de natuur’ – dat is een van de motto’s in de vakantieregio Neckartal-Odenwald-Bauland. Het bejubelde Neckertal, het glooiende heuvellandschap van het Bauland en het mysterieuze Odenwald hebben ieder hun eigen, unieke uitstraling. Weelderig of sober: hier is de natuur nooit ver weg. Snuif de frisse boslucht op of vergaap je aan het uitzicht op de gracieus stromende Neckar met zijn prachtige burchten en kastelen. Er valt veel te ontdekken in het Odenwald. Op de fiets of met de benenwagen. Of rust gewoon lekker uit tussen de kleurige velden of langs klaterende beekjes.
www.tg-odenwald.de

Kraichgau-Stromberg

De regio Kraichgau-Stromberg is zeker een bezoek waard! De eerste indruk van het heuvellandschap tussen Rijn en Neckar is ‘zonnig, vriendelijk en gemoedelijk’. Op het tweede gezicht valt pas het glooiende karakter van Kraichgau en Stromberg op: veel wijngaarden, natuurparken, rivieren en beken, omgeven door cultuur. Kraichgau in Baden wordt gekenmerkt door meren, boomgaarden en holle wegen, terwijl natuurpark Stromberg-Heuchelberg in het zuidoosten met de vele wijngaarden een lust voor het oog is. De hele regio is om van te smullen! Burchten, barok en heidevelden, veel cultuur en historie, een uitgebreid netwerk met fietsroutes en nog veel meer. Op www.kraichgau-stromberg staan 29 themafietstochten vermeld, voor ieder wat wils. Met de interactieve vakantieplanner kunnen toeristen hun tocht of uitstapje van tevoren uitstippelen.
www.kraichgau-stromberg.com

‘Liebliches Taubertal’

De charmante vakantieregio langs de Tauber en Main, met zijn prachtige bouwwerken en in het landschap verweven cultuurmonumenten, is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke en ontspannen vakantie. Ook cultuurliefhebbers komen in het Lieblisches Taubertal volop aan hun trekken. Bovendien is het gebied zowel in Duitsland als ook in de Europese buurlanden een bekende wandelregio.

Het Liebliche Taubertal heeft een uitgebreid fietspadennetwerk, dat zich uitstrekt van Rothenburg ob der Tauber tot Freudenberg am Main, en verder naar Franken en het Odenwald. Het regionale bureau voor toerisme biedt zijn bezoekers een grote keuze aan  fietsroutes met een totale afstand van meer dan 2.300 kilometer. Als uithangbord fungeert de route ‘Liebliches Taubertal – Der Klassiker’, die door de Duitse fietsersbond ADFC met 5 sterren is bekroond. Als een van de slechts twee 5-sterren fietsroutes in Duitsland staat deze route garant voor afwisseling, cultuur, een prachtig landschap en diverse voorzieningen. De tocht begint in de wereldberoemde stad Rothenburg ob der Tauber en loopt via het Taubertal naar Wertheim am Main. Langs de route liggen bezienswaardige steden en dorpen zoals Creglingen met het beroemde altaar van Riemenschneider, Weikersheim met kasteel, kasteeltuin en oranjerie, klooster Bronnbach of Wertheim, de stad langs twee rivieren.
www.liebliches-taubertal.de

Presseinformationen


Auf unseren Presseseiten erhalten Sie Informationen zu aktuellen Themen im WanderSüden Baden-Württemberg.

 

Im Pressearchiv finden sich Informationen der Arbeitsgemeinschaft WanderSüden ebenso wie Einzelmeldungen der beteiligten Partner im WanderSüden Baden-Württemberg.

 
Die sind
 
 

Pressereisen - Einzelrecherchereisen

Wir laden Sie herzlich ein, mit uns im WanderSüden Baden-Württemberg auf Entdeckungstour zu gehen und neue touristische Angebote zu erleben - Anregungen hierzu finden Sie in unseren Tipps für Einzelrecherchereisen.
 

Presseverteiler

Sie möchten immer auf dem neuesten Stand zum WanderSüden sein? Dann nehmen wir Sie gern in unseren Presseverteiler auf und senden Ihnen regelmäßig unsere Presseinformationen zu. Bitte teilen Sie uns dazu Ihre vollständige Adresse, Ihre Redaktion und Ihre Themenschwerpunkte mit. 
 

Bild- und Filmmaterial

Gern senden wir Ihnen auf Anfrage Bild- und Filmmaterial zu.


 

 

Pressekontakt

Arbeitsgemeinschaft WanderSüden Baden-Württemberg
Info@WanderSüden.de
Telefon 06261 84-1390

 

  • Verfügbare Sprachen:
Portalswitch: Wandersüden -> Radsüden

In ‘RadSüden Baden-Württemberg‘ zijn fietsliefhebbers van harte welkom om de wijnregio van Baden-Württemberg – een paradijs voor fietsers - te ontdekken. Ga op verkenningstocht door historische steden en idyllische landschappen. De natuurparken Schwäbisch-Fränkischer Wald, Stromberg-Heuchelberg en Neckartal-Odenwald staan garant voor een bijzondere fietsbelevenis. De dalen van de rivieren de Neckar, Tauber, Kocher en Jagst behoren tot de meest populaire fietsroutes van Duitsland. » zum Portal